Schliessen
Schliessen

Хаусенгел- моето успешно поприще

Maria Marinova, Isperich

Hausengel Maria Marinova

„Обичам хората, работата и грижата за тях. Преди няколко години останах без работа и се наложи да кандидатствам на различни места. Научих за Хаусенгел от моята майка, която от години вече работеше с тях и беше изключително доволна от сътрудничеството си с фирмата. Имах опит в полагането на грижи за близки, но не знаех добре езика и се притеснявах как ще комуникирам с обгрижваното лице. Реших все пак да кандидатствам, минах първоначалното интервю, бързо след това получих договор и много скоро след това заминах за първи път в Германия.  Това беше моят шанс! Притеснявах се – дали ще се справя, все пак щях да  съм сама в чужда страна и непознати хора.

Пристигайки на място се оказа, че всички тревоги и страхове са били ненужни, защото бях посрещната изключително топло и сърдечно. Семейството беше много мило и любезно. И до ден днешен пазя прекрасни спомени, свързани с тях.  Няма да забравя юбилея по случай 70-годишнината от тяхната сватбата, на която присъствах разбира се  и аз . Тогава си направихме обща снимка  и те я сложиха в семейния им албум. Бях трогната от милия жест и се почувствах наистина като част от семейството.  И до днес поддържам контакт с техния син - чуваме се по телефона и се поздравяваме за празници. Така започна новото ми поприще. Не след дълго получих следващ договор, влязох в следващото ми семейство.  

Координаторите от Хаусенгел бяха и са винаги до мен за информация , подкрепа и още едно рамо за добро и нещо друго ... Те представят подробно всеки случай за обгрижване, така че социалният асистент знае винаги достатъчно за поръчката, познава предимствата и недостатъците на случая. За мен е много важно положителната нагласа и очакването за нещо по-добро. Хаусенгел ми дава усещане за стабилност, мога да разчитам винаги на поръчка и знам, че Хаусенгел  организират всичко добре. В момента  говоря доста добре немски, езикът е средство за комуникация, но смятам, че важното са добрите отношения с обгрижвания. Това са усмивката, вътрешната топлота, търпението и уважението. Стремя се винаги да проявявам разбиране и уважение. Някои ценности, които съм получила в родния си дом, нося със себе си и във всяко следващо семейство, което обгрижвам. Стремя се да науча навиците им , да зачитам достойнстото им и да ги уважавам, за да се чувстват добре в моята компания.

Изключително съм благодарна на Хаусенгел за добрата съвместна работа и възможността да бъда част от голямото семейство - Хаусенгел.  Както аз се грижа за всички мои семейства, така Координаторите от Хаусенгел се грижат за мен. Опита, който натрупах  е безценен, а контактите са богатство! Хаусенгел- моето успешно поприще!“

Ако искаш да си Болногледач в Германия, довери се на Хаусенгел. Служителите на фирмата са на разположение 24/7 за разрешаване на проблеми и възникнали въпроси, за подкрепа и още нещо – нито веднъж не се почувствах сама!

Думи на един Болногледач, успешен за себе си и за тези , които обгрижва!

Tonka Todorova, Pravets
Казвам се Тонка Тодорова и съм от София. С моя житейски и професионален опит, образование, умение и знание, реших че мога да бъда полезна като болногледач и да подпомогна финансово семейството си. Работих известно време с една фирма за гледане на възрастни и болни хора. От моя близка чух прекрасни отзиви за Хаусенгел и се свързах лично с екипа. В дълъг и обстоен разговор, ми бяха разяснени както условията за партньорство с Хаусенгел, така и всички предимства и облекчения на това партньрство. Не след дълго получих отлично предложение с отлично възнаграждение.

Тишината

Лаура Бихай
През месец август 2010 година в Унгария, беше много горещо. Температурата понякога достигаше над 38 градуса. Но това нямаше значение за мен, защото след два дълги и уморителни месеца, най-накрая получих предложение от фирма „Hausengel“. Бях изключително развълнувана, че ще работя в чужбина. Бях абсолютно неопитна в такова пътуване и исках да отида с микробус до Германия.

Винаги съм готова за нови преживявания

Аудроне Тамулиене
Винаги съм готова за нови преживявания. В един слънчев септемврийски ден ме посрещна един интересен, разговорлив и опитен таксиметров шофьор, който току що се бе превърнал в такъв (преди това бил пощенски работник) и живеел от много години в Германия. Разговорът ни успя да разсее цялото ми вълнение. Бях приета от дъщерята на фамилията, където трябваше да работя. В градината забелязах една възрастна дама, тя ме видя, поздрави ме и аз я попитах за името й. Тя се представи с „Frau“ и каза фамилията си. После отидохме заедно до едно малко кафене да обядваме: седим до реката и аз се възхищавам на каменния мост, старите полу-дървени къщи, които са построени тук преди повече от 400 години.