<
Schliessen
Schliessen

Хаусенгел- моето успешно поприще

Maria Marinova, Isperich

Hausengel Maria Marinova

„Обичам хората, работата и грижата за тях. Преди няколко години останах без работа и се наложи да кандидатствам на различни места. Научих за Хаусенгел от моята майка, която от години вече работеше с тях и беше изключително доволна от сътрудничеството си с фирмата. Имах опит в полагането на грижи за близки, но не знаех добре езика и се притеснявах как ще комуникирам с обгрижваното лице. Реших все пак да кандидатствам, минах първоначалното интервю, бързо след това получих договор и много скоро след това заминах за първи път в Германия.  Това беше моят шанс! Притеснявах се – дали ще се справя, все пак щях да  съм сама в чужда страна и непознати хора.

Пристигайки на място се оказа, че всички тревоги и страхове са били ненужни, защото бях посрещната изключително топло и сърдечно. Семейството беше много мило и любезно. И до ден днешен пазя прекрасни спомени, свързани с тях.  Няма да забравя юбилея по случай 70-годишнината от тяхната сватбата, на която присъствах разбира се  и аз . Тогава си направихме обща снимка  и те я сложиха в семейния им албум. Бях трогната от милия жест и се почувствах наистина като част от семейството.  И до днес поддържам контакт с техния син - чуваме се по телефона и се поздравяваме за празници. Така започна новото ми поприще. Не след дълго получих следващ договор, влязох в следващото ми семейство.  

Координаторите от Хаусенгел бяха и са винаги до мен за информация , подкрепа и още едно рамо за добро и нещо друго ... Те представят подробно всеки случай за обгрижване, така че социалният асистент знае винаги достатъчно за поръчката, познава предимствата и недостатъците на случая. За мен е много важно положителната нагласа и очакването за нещо по-добро. Хаусенгел ми дава усещане за стабилност, мога да разчитам винаги на поръчка и знам, че Хаусенгел  организират всичко добре. В момента  говоря доста добре немски, езикът е средство за комуникация, но смятам, че важното са добрите отношения с обгрижвания. Това са усмивката, вътрешната топлота, търпението и уважението. Стремя се винаги да проявявам разбиране и уважение. Някои ценности, които съм получила в родния си дом, нося със себе си и във всяко следващо семейство, което обгрижвам. Стремя се да науча навиците им , да зачитам достойнстото им и да ги уважавам, за да се чувстват добре в моята компания.

Изключително съм благодарна на Хаусенгел за добрата съвместна работа и възможността да бъда част от голямото семейство - Хаусенгел.  Както аз се грижа за всички мои семейства, така Координаторите от Хаусенгел се грижат за мен. Опита, който натрупах  е безценен, а контактите са богатство! Хаусенгел- моето успешно поприще!“

Ако искаш да си Болногледач в Германия, довери се на Хаусенгел. Служителите на фирмата са на разположение 24/7 за разрешаване на проблеми и възникнали въпроси, за подкрепа и още нещо – нито веднъж не се почувствах сама!

Изненада в градината

Марцена Шулц
Oщe като дете имах доста позитивни асоциации с Германия. Тогава много хора получаваха пакети от Запада. Винаги съм си мечтала за такива пакети и съм съжалявалa, че нямам семейство в чужбина, което може да ми изпрати такива подаръци. Вече като възрастна, в продължение на няколко години, работих като сервитьорка. В работата си често сe срещах с немци, които обикновено бяха много мили и приятни хора. Тези срещи засилиха моята любов към Германия и Западът. Мечтаех да работя като рецепционисткa, но това изискваше добри познания по немски език. Бях сигурна, че един престой в Германия ще бъде най-доброто решение, за да мога да подобря моят немски.

Сътрудничеството с Хаусенгел ми дава сигурност

Зофия Махон, Любартов
Г-жа Зофия Махон работи преди това в сладкарница в родния си град Любартов. Днес тя помага на възрастни в Германия, като ги обгрижва в познатата им домашна среда. Историята й доказва, че всяка ситуация, която изглежда трудна, има своята хубава страна. Трябва само да се погледне по съответния начин.

Г-жа Зофия Махон от Любартов е градинар по професия. Преди да започне сътрудничеството й с „Хаусенгел“, работи седем години в една сладкарница. Макар че е доволна от работното си място, неочаквани съкращения я принуждават да започне работа в друг бранш. „Вече имах опит в грижите за възрастни, защото се грижих години наред за болната си баба. Мисля, че тази ситуация ми даде смелост. Знаех как трябва да говоря с баба и можех да й помагам. Това ми даде самоувереност и аз рискувах. Реших да стана социален асистент“, връща се г-жа Зофия към спомените си. Г-жа Зофия винаги е сърдечен човек, който разпръсква оптимистично настроение и заразява с позитивната си нагласа.

Сътрудничеството с Хаусенгел ми дава чувство за стабилност

Дорота Колбух, домашен ангел
Г-жа Дорота Колбух е приемала различни предизвикателства в професионалната си кариера. Много години работи в банка, където заема високи постове. След това решава да изпробва собствените си сили и започва дейност по занятие в Полша. Един ден попада в интернет на информация за Хаусенгел. Нашата фирма буди доверие и макар че г-жа Колбух още не говори немски по това време, тя решава да поеме поръчка за обгрижване в Германия. За г-жа Дорота няма граници, тя е много открита, както самата тя казва: »Винаги се настройвам позитивно, обичам хората и работата с тях. Когато приех първата поръчка, не знаех немски, но въпреки това не се притеснявах«. Оттогава г-жа Дорота помага на възрастни хора да преживеят добре златната есен на живота си. Тя разказва пред нас как изглежда денят на социалния асистент в Германия.