<
Schliessen
Schliessen
headerImages.0.alternative

Протичане на сътрудничеството с „Хаусенгел“

Запознаване на социалния асистент със семейството

От първия ден постоянно лице за контакти се грижи за всички организационни въпроси. Социалните асистенти се грижат за обгрижваните, а „Хаусенгел“ се грижи за социалните асистенти.

Когато пристигнете в Германия, наш служител от външната служба ще Ви придружи на първата среща с нов Възложител. Въвеждането в нова среда ще бъде улеснено от обстойна помощ, както от страна на семейството, така и от страна на предишния социален асистент и служителите на „Хаусенгел“. Социалните асистенти могат да се почувстват наистина „изцяло обгрижени“.

Договори

Договори

Договор с домашен ангел

Фондация „Варентест“ атестира през 2017 г. изключителните ни постижения в посредничеството и спазването на договорите. С това „Хаусенгел“ се причислява към най-добрите германски посреднически агенции за социални асистенти. Като единствена тествана агенция, „Хаусенгел“ успя да се отличи от останалите агенции само с минимални недостатъци в договорите за услуги без съществено значение. Ние сме победители в тестовете в областта на предостяването на самостоятелно заети болногледачи.

За нас е важно както нашият договор за франчайз, така и нашият договор за услуги да бъдат изготвени прозрачно и разбираемо. Преди сключването на договорите, разясняваме съдържанието им на всички наши франчайз-получатели.

Най-прозрачните договори

От проучване на Професионалната академия за здравеопазване и социална дейност Заарланд „профилът на дейността на социални работници в домашна среда“ сочи, че доходите на 77 процента от практикуващите дейността възлизат средно на 1300 евро и повече. Самостоятелното развиване на дейност от социални асистенти е финансово по-изгодно, но само няколко агенции за социални асистенти предлагат сътрудничество по този модел, като една от тях е „Хаусенгел“. Работещите с „Хаусенгел“ социални асистенти могат да печелят дори по 2000 евро нето месечно. Размерът на възнаграждението зависи предимно от квалификациите и владеенето на езика от социалните асистенти. Всяка ставка се договаря свободно.

При по-висока социална квалификация и по-добро владеене на езика социалният асистент може да поиска по-висока ставка. Затова нашата институция за усъвършенстване – академия „Хаусенгел“, подпомага усъвършенстването на социалните асистенти, за да получават най-добрите оферти. Ще получавате точно сумата, която сте договорили и която е вписана в договора Ви. Без посредник! Възнаграждението се изплаща директно от Вашия Възложител.

Социални асистенти и представител на посредническата агенция

Времетраене на поръчката

Времетраенето на престоя в Германия за регистрирани социални асистенти от страните-членки на Европейския съюз по принцип е неограничено. Това означава, че социалният асистент може да работи в Германия докогато иска. Срокът на договора може да бъде избран свободно от самостоятелния социален асистент.

Нашите социални асистенти работят средно 6 до 12 седмици по една поръчка. След този период социалният асистент се връща в родината си, като друг социален асистент поема задълженията му. Обичайно социалните асистенти работят в тандем и се редуват в едно семейство. Когато се върнат, конкретната ситуация им е позната. Това допринася за изграждане на доверие и е удобно както за социалния асистент, така и за обгрижваното лице.

Минимални изисквания за настаняване

По време на поръчката социалният асистент живее в домакинството на обгрижваното лице, без да заплаща за храна и нощувки. Трябва да му бъде предоставена отделна и съответно обзаведена стая, понякога с отделна баня. В повечето случаи Възложителите осигуряват възможност да се обадите вкъщи (в родината си) в уговорена рамка. В повечето домакинства има връзка с интернет, за да може социалният асистент да поддържа връзка с близки и приятели. При нужда Възложителят може да предостави велосипед или автомобил.

Започнете работа като социален асистент с 3 стъпки

Социален асистент се свързва с „Хаусенгел“

1. Свързване

Обадете ни се или ни пишете.

Консултант от „Хаусенгел“ говори със социалния асистент

2. Избор на поръчка

Ще ви представим специално подбрани оферти за поръчки. Като самостоятелни социални асистенти, Вие ще решавате коя поръчка желаете да поемете и може да договаряте условията.

Социален асистент държи ръцете на обгрижвания

3. Започване на работа като социален асистент

Ние ще уредим пристигането Ви и ще Ви откараме директно на мястото на поръчката.