Schliessen

Hausengel за мен е желанието да помагаш

Магдалена Гертнер

Magdalena Kubiak

Беше свързано с преместването ми от Полша в Германия - голям проект, който оказва влияние върху всички области на живота ми. Сегашният ми шеф ме подкрепи много във всичко през това време. И можех да разчитам и на помощта на колегите си от работата. Независимо дали се отнасяше до самото преместване или всички формалности (напр. помощ при намирането на апартамент или административни въпроси) - всичко просто работеше по неусложнен начин и без стрес. Това нямаше да е възможно без времето, разбирането и търпението, които ми дадоха колегите от Hausengel.

Учих обществено здраве в родината си. Когато търсех ново професионално предизвикателство, за мен беше важно да намеря нещо в областта на здравето / грижите / промоцията на здравето. Само по този начин бих могла да продължа да следвам ценностите си и да постигна хармонията между работа, обучение и личен живот. За мен тези ценности са здравето (и част от него е социалното благополучие), желанието да помагаш, човечността и защитата на слабите. Моите ценности са поне толкова важни и за Hausengel (точно както е посочено в нашия устав), колкото и рентабилността на компанията. Мога да се идентифицирам с това като служител.

Междувременно се развих допълнително в компанията и ми бяха поставени нови и вълнуващи задачи. Виждам също и предимството, че проблемите, притесненията, конфликтните ситуации, предложенията или новите идеи винаги могат да бъдат обсъждани директно с ръководството на моя екип. Винаги имам чувството, че ме чуват и приемат насериозно. Това ми позволява да работя по собствена инициатива, отговорно и независимо.

Разбира се, големите и понякога бурни емоции също играят роля в работата ни с и за хората. Това много ми харесва и ме засяга, както в положителен, така и понякога в отрицателен смисъл. Трябва да внимавате да не допуснете съдбите твърде близо до себе си. Чувам житейски истории, които те докосват почти всеки ден. В същото време трябва да се отстоявате тук-там срещу готови мнения, клишета или предразсъдъци. В крайна сметка обаче за мен е много вълнуващо да намеря подходящо решение за човек, нуждаещ се от грижи и неговото семейство и всичко да работи правилно. Какво може да бъде по-хубаво от това, успешно да предоставиш ангел в края на деня?

Най-изненадващото нещо за мен в Hausengel беше откритостта

Щефан Шаблевски
След три години пътувания по работа, живот от куфар и спане в хотели, пожелах работа в близост до мястото, където живея. Така че търсех вълнуваща работа, която да отговори на очакванията ми - благодарение на Hausengel го намерих!

Hausengel е голям, пъстър, международен екип

Габриела Тот
„Мечтаната работа“ за всички, които работят в чужбина, е дейност, в която можете активно да използвате собствения си майчин език. Мога да кажа, че моите колеги са сред щастливците, които могат да използват майчиния си език като органичен компонент по време на работата си: Hausengel е международен екип в истинския смисъл на думата.

Моята работа е много разнообразна и интересна

Майке Шапран
Аз съм на 31 години и работя в Hausengel от юни 2010 г. Работата ми доставя огромно удоволствие и колегите ми са страхотни. Разбираме се добре и сме добър екип.