<
Schliessen
Schliessen

Hausengel за мен е желанието да помагаш

Магдалена Гертнер

Magdalena Kubiak

Беше свързано с преместването ми от Полша в Германия - голям проект, който оказва влияние върху всички области на живота ми. Сегашният ми шеф ме подкрепи много във всичко през това време. И можех да разчитам и на помощта на колегите си от работата. Независимо дали се отнасяше до самото преместване или всички формалности (напр. помощ при намирането на апартамент или административни въпроси) - всичко просто работеше по неусложнен начин и без стрес. Това нямаше да е възможно без времето, разбирането и търпението, които ми дадоха колегите от Hausengel.

Учих обществено здраве в родината си. Когато търсех ново професионално предизвикателство, за мен беше важно да намеря нещо в областта на здравето / грижите / промоцията на здравето. Само по този начин бих могла да продължа да следвам ценностите си и да постигна хармонията между работа, обучение и личен живот. За мен тези ценности са здравето (и част от него е социалното благополучие), желанието да помагаш, човечността и защитата на слабите. Моите ценности са поне толкова важни и за Hausengel (точно както е посочено в нашия устав), колкото и рентабилността на компанията. Мога да се идентифицирам с това като служител.

Междувременно се развих допълнително в компанията и ми бяха поставени нови и вълнуващи задачи. Виждам също и предимството, че проблемите, притесненията, конфликтните ситуации, предложенията или новите идеи винаги могат да бъдат обсъждани директно с ръководството на моя екип. Винаги имам чувството, че ме чуват и приемат насериозно. Това ми позволява да работя по собствена инициатива, отговорно и независимо.

Разбира се, големите и понякога бурни емоции също играят роля в работата ни с и за хората. Това много ми харесва и ме засяга, както в положителен, така и понякога в отрицателен смисъл. Трябва да внимавате да не допуснете съдбите твърде близо до себе си. Чувам житейски истории, които те докосват почти всеки ден. В същото време трябва да се отстоявате тук-там срещу готови мнения, клишета или предразсъдъци. В крайна сметка обаче за мен е много вълнуващо да намеря подходящо решение за човек, нуждаещ се от грижи и неговото семейство и всичко да работи правилно. Какво може да бъде по-хубаво от това, успешно да предоставиш ангел в края на деня?

Всичко се промени с работата ми в Hausengel

Марта Яниак
Може ли работата да бъде интензивна, вълнуваща и в същото време смислена и мотивираща? Можете ли да дадете голяма част от ежедневието си и все пак да оставите достатъчно място за личния живот? Дали работата трябва да означава само изпълнение на наложените задължения или може да допринесе положително и за оформянето на ежедневието ви чрез собствената ви личност, самодисциплина, отговорност и съвестност? И накрая - може ли работата сама по себе си да бъде забавна и удовлетворяваща? Никога досега не бих отговорила на всички тези въпроси с „да“. Всичко се промени, когато си намерих работа в Hausengel ...

Това, което ме грабна в началото на нашето сътрудничество, ме грабва всеки ден отново!

Марцена Тилман
Работя в телефонната централа на Hausengel. Честно казано, това всъщност не беше моята мечтана работа. Но колкото по-дълго я върша, толкова по-ясно ми става, че никога не бих разменила тази работа за друга в живота си. Всеки ден чувам колко благодарни са хората, полагащи грижи и семействата на нуждаещите се от грижи за нашата помощ и подкрепа. Това е доказателство за мен, че работата ни има дълбок смисъл. Тези думи на благодарност са комплимент, но и предизвикателство. Не трябва да разочароваме хората, които ни се доверяват.

Най-изненадващото нещо за мен в Hausengel беше откритостта

Щефан Шаблевски
След три години пътувания по работа, живот от куфар и спане в хотели, пожелах работа в близост до мястото, където живея. Така че търсех вълнуваща работа, която да отговори на очакванията ми - благодарение на Hausengel го намерих!