Корона вирус в Германия: местоположение на болногледачи и информация за застрахователна защита

Корона вирусът продължава да се разпространява в Европа, също така и в Германия. Предприетите мерки от Федералното правителство, са насочени към намаляване на по-нататъшните инфекции и забавяне на по-нататъшното разпространение. Информационната ситуация по този въпрос се променя ежедневно. Много болногледачи от Хауснгел, които в момента работят в Германия, се притесняват за собственото си здраве и са там за хората, които спешно се нуждаят от грижи. Като истински герои в кризата всички медицински сестри и работници, които се грижат за тях, заслужават нашето признание и уважение!

Бихме искали да помогнем на нашите болногледачи, като партньори при въпроси по тази тема и да осигурим сигурност за тяхното професионално и лично състояние. За да Ви предоставим възможно най-добра информация и подкрепа, ние съставихме актуална информация за това как да се справите с корона вируса и застрахователната защита на работещите в обгрижването:

Вашето здраве е важно за нас. Защитете себе си и обкръжението си, като вземете предвид препоръчаните поведенчески и хигиенни мерки.

Ако в момента сте на договор при семейство, препоръчително е да не напускате, ако е възможно, а съответно да удължите договора си. Общественият транспорт трябва да се избягва поради повишения риск от инфекция. Тъй като транснационалният трафик е силно ограничен, евентуално заминаване е възпрепятствано. В родината си ще трябва да останете под карантина поне 14 дни. Защитете себе си и близките си и, ако можете, останете в домакинството, в което работите. Подкрепяме Ви с всички формалности в това отношение. В момента най-добрият начин да се предпазите от инфекция е да следвате поведенчески и хигиенни мерки, за да се предпазите от вирусни инфекции и да имате възможно най-малък контакт с други хора. Цялостната застрахователна защита, която Хаусенгел предлага, се запазва разбира се в тази ситуация, по време на договора Ви. При нас Вие сте добре защитени в тази ситуация. Нашата застраховка злополука, щета и здравно осигуряване за Вас продължава да бъде в сила както обикновено. Това важи и в случай на възможна инфекция с корона вируса. Инфекция с корона вируса е включена в застраховката.

Симптомите на инфекцията наподобават тези на грипа. Типичните симптоми включват кашлица, задух, главоболие, неразположеност и треска. Ако се появят тези признаци, които са свързани с хрема и болки в гърлото, трябва да се потърси лекарска помощ. Всичко останало ще бъде обсъдено с Вашия лекар. На първо място, става въпрос и да се защитат и другите от инфекция. Ако се потвърди инфекция с корона вирус, заболяването се лекува само симптоматично. Понастоящем няма специално разработени лекарства за корона вирус.

Хората, нуждаещи се от грижи, принадлежат към групата за които се изискват специални грижи. При възрастни хора, имунодефицитни хора и хора с предишни заболявания, инфекциите с корона вируса могат да доведат до тежко протичане. Следователно защитата на хората, нуждаещи се от грижи, имат основен приоритет. Нашите препоръки за поведение в ежедневните грижи трябва да Ви ориентират и да помогнат да държите разпространявате под контрол. Апелираме към Вас, като болногледачи и роднини да следвате тези съвети, за да поддържате риска възможно най-нисък.

Полагаме всички усилия да гарантираме, че всички болногледачи на Хаусенгел, които полагат грижи и техните семейства да получат необходимата подкрепа. Ако имате допълнителни въпроси, моля, не се колебайте да се свържете с личният Ви координатор или с централата ни на 06424/928370

Актуални съобщения
Поглед зад кулисите, съобщения и събитията
Всички новини

Как да се предпазите от есенни настинки: Ефективни стратегии и съвети

Макар и красива, есента е и времето, когато тялото ни е по-податливо на настинки и инфекции. Променливите температури, влажността и повишената активност на вирусите са фактори, които насърчават…

Световен ден за борба с болестта на Алцхаймер: благодарност към полагащите грижи

По случай Световния ден на Алцхаймер бихме искали да изкажем специални благодарности на вас, лицата, полагащи грижи. Вашият ежедневен ангажимент да оказвате подкрепа на хората с деменция заслужава…

Победителите в лятната томбола

През лятото много от нашите франчайзополучатели приемат поръчки, както и търсят време за почивка. Всеки, който е работил в Германия поне 4 седмици от 1 юни до 31 август, участва в летния конкурс на…