<
Schliessen
Schliessen

Облекчаване на ограниченията за пътуващите до Германия

Според института Робърт Кох броят на заразените с коронавирус непрекъснато намалява. В началото на май бяха премахнати множество ограничения, наложени във връзка с пандемията. Изискването за маска е премахнато на много места (все още важи за полети, обществен транспорт, лекарски кабинети, болници, домове за стари хора и старчески домове и други заведения за уязвими групи), а сертификатът за ваксинация за момента трябва да се представя само в супермаркети и аптеки.

Федерално министерство на здравеопазването направи още една крачка напред и подписа наредба за изменение на изискванията за влизане.

  • От 1 юни влизащите в Германия, включително лицата, които се грижат за възрастни хора, вече не се нуждаят от доказателство, че са ваксинирани, преболедували или тествани.  (Изключение: Влизане от зона с вариант на вирус. Съществуващите строги правила за регистрация, проверка и карантина продължават да важат тук)
  • В бъдеще ще е достатъчно да имате удостоверение за ваксинация с ваксина, призната от СЗО. (Важат и ваксини като Sinova, Sinopharm или Coronavac от китайски производители или Covaxin от индийски производител.)

Ограниченията обаче ще бъдат премахнати само временно. От министерството не изключват ограниченията да бъдат подновени през есента. Ние ще следим отблизо развитието на ситуацията за Вас и ще ви информираме незабавно за всички релевантни промени.

Облекчаване на ограниченията за пътуващите до Германия
Актуални съобщения
Поглед зад кулисите, съобщения и събитията
Всички новини
Eine Betreuungskraft am Bahnhof mit Koffer, Maske und Pass.

Нови правила за влизане на Германия

Германия обяви България отново за високорискова държава. Считано от 16 януари 2022 г., неделя, Германия въвежда нови изисквания за пристигащите от България, след като страната ни бе класифицирана като…

От 30.05.2021 г. има облекчения в разпоредбата за влизане в Германия за пътуващите от България

От 30.05. България вече не се счита като рисков регион. За пътуващи, които 10 дни преди пътуването са пребивавали само в България, по сухопътен или железопътен транспорт към Германия отпадат…

Ваксинация срещу Kорона - вируса за лицата, полагащи грижи

Bъзрастните хора и лицата с придружаващи заболявания, понастоящем се ваксинират с предимство, тъй като те принадлежат към високорисковата група по отношение на инфекциите с Корона вируса и се нуждаят…