Облекчаване на ограниченията за пътуващите до Германия

Според института Робърт Кох броят на заразените с коронавирус непрекъснато намалява. В началото на май бяха премахнати множество ограничения, наложени във връзка с пандемията. Изискването за маска е премахнато на много места (все още важи за полети, обществен транспорт, лекарски кабинети, болници, домове за стари хора и старчески домове и други заведения за уязвими групи), а сертификатът за ваксинация за момента трябва да се представя само в супермаркети и аптеки.

Федерално министерство на здравеопазването направи още една крачка напред и подписа наредба за изменение на изискванията за влизане.

  • От 1 юни влизащите в Германия, включително лицата, които се грижат за възрастни хора, вече не се нуждаят от доказателство, че са ваксинирани, преболедували или тествани.  (Изключение: Влизане от зона с вариант на вирус. Съществуващите строги правила за регистрация, проверка и карантина продължават да важат тук)
  • В бъдеще ще е достатъчно да имате удостоверение за ваксинация с ваксина, призната от СЗО. (Важат и ваксини като Sinova, Sinopharm или Coronavac от китайски производители или Covaxin от индийски производител.)

Ограниченията обаче ще бъдат премахнати само временно. От министерството не изключват ограниченията да бъдат подновени през есента. Ние ще следим отблизо развитието на ситуацията за Вас и ще ви информираме незабавно за всички релевантни промени.

Облекчаване на ограниченията за пътуващите до Германия
Актуални съобщения
Поглед зад кулисите, съобщения и събитията
Всички новини
Siegel Deutscher Kunden-Award: Zum Dritten Mal in Folge TOP-Pflegekräftevermittler

Клиенти потвърждават ТОП обслужването на клиентите на Хаусенгел: Немска награда за клиент

Кои компании имат най-много доволни клиенти и най-добро обслужване? Това многократно беше основният въпрос на голямата национална класация "Немска награда за клиент 2022/23", която беше проведена от…

Храненето на възрастни и болни хора – отговорност и удовлетворение

Една от основните профилактични мерки срещу преждевременното остаряване и болестите на цивилизацията е добре балансираното хранене, съобразено с жизнената ситуация.

Важно е още след петдесетата…

Великденска лотария за болногледачи

Ако приемете договор в Германия по време на Великденските празници, можете да спечелите повече! В допълнение към обичайното възнаграждение можете да договорите великденски бонус, директно с немския си…