Облекчаване на ограниченията за пътуващите до Германия

Според института Робърт Кох броят на заразените с коронавирус непрекъснато намалява. В началото на май бяха премахнати множество ограничения, наложени във връзка с пандемията. Изискването за маска е премахнато на много места (все още важи за полети, обществен транспорт, лекарски кабинети, болници, домове за стари хора и старчески домове и други заведения за уязвими групи), а сертификатът за ваксинация за момента трябва да се представя само в супермаркети и аптеки.

Федерално министерство на здравеопазването направи още една крачка напред и подписа наредба за изменение на изискванията за влизане.

  • От 1 юни влизащите в Германия, включително лицата, които се грижат за възрастни хора, вече не се нуждаят от доказателство, че са ваксинирани, преболедували или тествани.  (Изключение: Влизане от зона с вариант на вирус. Съществуващите строги правила за регистрация, проверка и карантина продължават да важат тук)
  • В бъдеще ще е достатъчно да имате удостоверение за ваксинация с ваксина, призната от СЗО. (Важат и ваксини като Sinova, Sinopharm или Coronavac от китайски производители или Covaxin от индийски производител.)

Ограниченията обаче ще бъдат премахнати само временно. От министерството не изключват ограниченията да бъдат подновени през есента. Ние ще следим отблизо развитието на ситуацията за Вас и ще ви информираме незабавно за всички релевантни промени.

Облекчаване на ограниченията за пътуващите до Германия
Актуални съобщения
Поглед зад кулисите, съобщения и събитията
Всички новини

Как да се справим със студа през зимата

През зимата е студено – неоспорим факт. Всеки от нас бърза да стигне колкото се може по-скоро до някое топло местенце и да се сгрее, но има как да не ни е студено и навън. Ето няколко прости и страшно…

„Добър болногледач“ – Мисия или Призвание

Работата на болногледача е отговорна и не лека и за нея се изискват определени качества и умения, които спомагат успешното изпълнение на полаганите грижи. Ако желаеш да се реализираш като такъв,…

Моята успешна кариера като болногледач в Германия

Работата като болногледач не е лесна и често е свързана с редица предизвикателства. Тя изисква отношение, внимание и много търпение към човека, за когото се полагат грижи. Мария Маринова, опитен…