Облекчаване на ограниченията за пътуващите до Германия

Според института Робърт Кох броят на заразените с коронавирус непрекъснато намалява. В началото на май бяха премахнати множество ограничения, наложени във връзка с пандемията. Изискването за маска е премахнато на много места (все още важи за полети, обществен транспорт, лекарски кабинети, болници, домове за стари хора и старчески домове и други заведения за уязвими групи), а сертификатът за ваксинация за момента трябва да се представя само в супермаркети и аптеки.

Федерално министерство на здравеопазването направи още една крачка напред и подписа наредба за изменение на изискванията за влизане.

  • От 1 юни влизащите в Германия, включително лицата, които се грижат за възрастни хора, вече не се нуждаят от доказателство, че са ваксинирани, преболедували или тествани.  (Изключение: Влизане от зона с вариант на вирус. Съществуващите строги правила за регистрация, проверка и карантина продължават да важат тук)
  • В бъдеще ще е достатъчно да имате удостоверение за ваксинация с ваксина, призната от СЗО. (Важат и ваксини като Sinova, Sinopharm или Coronavac от китайски производители или Covaxin от индийски производител.)

Ограниченията обаче ще бъдат премахнати само временно. От министерството не изключват ограниченията да бъдат подновени през есента. Ние ще следим отблизо развитието на ситуацията за Вас и ще ви информираме незабавно за всички релевантни промени.

Облекчаване на ограниченията за пътуващите до Германия
Актуални съобщения
Поглед зад кулисите, съобщения и събитията
Всички новини

По-висок необлагаем минимум за 2022: Предимство за болногледачите на Хаусенгел

В края на май Федералният съвет одобри Закона за данъчни облекчения за 2022 г. и по този начин прие мерки, които са от полза за болногледачите на Хаусенгел. Добрата новина е, че чрез повишаване на...

11 юни - Международен ден на полагащите грижи

Работата като болногледач в Германия е много отговорна. Изисква много търпение, съпричастност и представлява предизвикателство. Hausengel стартира кампания за отбелязване на 11-и юни като Международен...

Лятна лотария за болногледачи

Участвайте!

Лятото чука на вратата. Специално за франчайзполучателите на Hausengel сме подготвили още една лотария. Всички болногледачи, които поемат договор през лятото, могат да спечелят парични...