Облекчаване на ограниченията за пътуващите до Германия

Според института Робърт Кох броят на заразените с коронавирус непрекъснато намалява. В началото на май бяха премахнати множество ограничения, наложени във връзка с пандемията. Изискването за маска е премахнато на много места (все още важи за полети, обществен транспорт, лекарски кабинети, болници, домове за стари хора и старчески домове и други заведения за уязвими групи), а сертификатът за ваксинация за момента трябва да се представя само в супермаркети и аптеки.

Федерално министерство на здравеопазването направи още една крачка напред и подписа наредба за изменение на изискванията за влизане.

  • От 1 юни влизащите в Германия, включително лицата, които се грижат за възрастни хора, вече не се нуждаят от доказателство, че са ваксинирани, преболедували или тествани.  (Изключение: Влизане от зона с вариант на вирус. Съществуващите строги правила за регистрация, проверка и карантина продължават да важат тук)
  • В бъдеще ще е достатъчно да имате удостоверение за ваксинация с ваксина, призната от СЗО. (Важат и ваксини като Sinova, Sinopharm или Coronavac от китайски производители или Covaxin от индийски производител.)

Ограниченията обаче ще бъдат премахнати само временно. От министерството не изключват ограниченията да бъдат подновени през есента. Ние ще следим отблизо развитието на ситуацията за Вас и ще ви информираме незабавно за всички релевантни промени.

Облекчаване на ограниченията за пътуващите до Германия
Актуални съобщения
Поглед зад кулисите, съобщения и събитията
Всички новини

Как да се предпазите от есенни настинки: Ефективни стратегии и съвети

Макар и красива, есента е и времето, когато тялото ни е по-податливо на настинки и инфекции. Променливите температури, влажността и повишената активност на вирусите са фактори, които насърчават…

Световен ден за борба с болестта на Алцхаймер: благодарност към полагащите грижи

По случай Световния ден на Алцхаймер бихме искали да изкажем специални благодарности на вас, лицата, полагащи грижи. Вашият ежедневен ангажимент да оказвате подкрепа на хората с деменция заслужава…

Победителите в лятната томбола

През лятото много от нашите франчайзополучатели приемат поръчки, както и търсят време за почивка. Всеки, който е работил в Германия поне 4 седмици от 1 юни до 31 август, участва в летния конкурс на…