<
Schliessen
Schliessen

Международен ден на социалния работник - защото хуманността е важна

Всяка година 11 юни е много специален ден. От 2016 г. насам го отбелязваме като Международен ден на хората полагащи грижи.  Фирма „Хаусенгел“ допринесе за това, този ден да напомня на всички хора, за безценния принос на болногледачите за здравеопазването по целия свят. Да оценим факта, че те насърчават радостта в ежедневието, допринасят за подобряване качеството на живот, обгрижват нуждаещите се, облекчават техните близки и внасят голяма част човещина в ежедневните грижи. Пандемията от Корона- вируса доказа още веднъж  значимостта на подкрепата и грижите  като цяло и по-специално при предлагането на 24-часовите грижи, полагани в домашна среда.

Международен ден на социалния работник

Повече от 300 000 домакинства в Германия са зависими от този вид подкрепа и от хората, които се грижат за тях. Тяхната помощ и всеотдайност прави възможно, за много от нуждаещите  се и за техните роднини, самостоятелното полагане на грижи  да се осъществява между собствените четири стени. Нещо повече - болногледачите от цяла Източна Европа се превърнаха в един от основните стълбове на здравеопазването в  Германия. Както всички знаем, пандемията от Корона- вируса изостри кризата в  здравеопазването и значението на извънболничнте грижи стана още по-голямо. Въпреки това, Международният  ден на болногледача не е само за това да декларираме, че тяхната работа е съществено значима за поддържането на здравната система. Фактите и цифрите доказват това категорично. Но тук става дума и за човечност, за благотворителност, за качества, които не могат да бъдат измерени и класифицирани. Защото едно нещо също е напълно ясно: Не всички грижи са еднакви. Не става дума само за това, да се осигури най-необходимото на нуждаещия се от грижи човек. Нашите болногледачи са при тях, на място, и се грижат за чужди хора.  Те обграждат другите  с внимание, правят компания, предлагат помощ и съчувствие. Почти ежедневно получаваме съобщения от благодарни  семейства, които са доказателството за това, че нашите домашни ангели оправдават напълно името си (можете да намерите някои препоръки тук). Благодарим Ви  за това, че сте толкова ангажирани и отговорни! Гордеем се, че работим с такива прекрасни хора като Вас.

От много години вече, се стремим да направим полагането на грижи възможно най-справедливо за всички участници в този процес, защото сме загрижени за благосъстоянието на нашите домашни ангели и на фамилиите, които търсят помощта ни. Ето защо помогнахме за въвеждането на новия стандарт (DIN Standard), който  да осигури по-голяма прозрачност, правна сигурност и справедливост в този бранш.

Фактът, че нашите болногледачи от фирма „Hausengel“ толкова много ценят сътрудничеството с нас и независимата си работа в Германия, не е случаен. Правим всичко по силите си, за да гарантираме, че нашите социални работници, също могат да се почувстват „напълно обгрижени". Прочетете тук защо нашите болногледачи ни се доверяват.

Изпозваме Международния ден на болногледача като възможност  да Ви благодарим и да си спомним какво наистина е важно в живота: да се грижим един за друг.