<
Schliessen
Schliessen

Фирма „Hausengel“ е солидарна с Украйна

Във връзка с нападението на Русия срещу Украйна, заявяваме нашата солидарност с целия украински народ, който изживява много тежки времена. Доколкото е възможно, ние ще подкрепим Украйна.

Как можем да подкрепим Украйна?

Украинците, които се съпротивляват на нападението, заедно с цивилните граждани, спешно се нуждаят от нашата подкрепа. Фирма „Hausengel“ организира кампания за набиране на средства за местните общини, за да могат да се закупят най-необходимите неща.

Също така дарихме материална помощ за украинските бежанци и местните жители от Лвовска област, които пристигнаха в Полша, под формата на пакети със: захранващи батерии, термочаши, спални чували, дъждобрани, чадъри, носни кърпи, термометри и защитни маски.

Всеки може да помогне по различни начини, не само финансово. Всеки от нас може да се включи, като отдели време и  предостави уменията си. Бежанците се нуждаят не само от храна, хигиенни материали и лекарства, но и от помощ при намирането на жилище или при контактите с властите. Ако и вие - като нас - сте разтърсени от ситуацията в Украйна и не искате да останете безучастни, има няколко възможности за оказване на помощ. Тук ще намерите списък с такива възможности:

1. Потърсете местни акции или организирайте сами такива.

  • Единен информатионен портал на Министерския съвет: BGforUkraine -   www.gov.bg/bg/ukraine  

2. Подкрепата може да се изрази и чрез парични дарения.

3.  Можете също така да попитате организациите, които подкрепят украинци и украинки в България, за техните нужди:

4. Изразете своята солидарност по време на местните протести.