<
Schliessen
Schliessen
headerImages.0.alternative

Законна и сигурна работа като болногледач в Германия

Говорите ли немски език и търсите ли законна и сигурна работа като социален работник в Германия?

При нас можете да бъдете сигурни  предприятието “Хаусенгел“ е семейна фирма, която още от 2005 г. предлага успешно подбрани и проверени договори  за социални асистенти и болногледачи в Германия, а от 2018 г. има представителство и в София, България.

Ние работим по франчайз-системата, която предоставя възможност да работите напълно законно и да предлагате услуги си в областта на обрижването на възрастни хора.

Работата като социален асистент на възрастни хора е натоварена, но същевременно  може да донесе  голямо професионално удовлетворение. Това не е само работа, а и призвание. Работата изисква преданост и съпричастност. Самостоятелно заетите лица, планират индивидуално своята работа и работните си дни.

Работата в областта на обгрижването на възрастни хора, в сътрудничество с фирма „Хаусенгел” означава за Вас:

Социалните асистенти, работещи с нас, стават наши франчайз-получатели, тоест те са самостоятелни търговци с разрешение за извършване на такав вид работа (Gewerbe), и за тази цел имат регистрирана дейност в Германия. Вие не сте наши работници, а наши - бизнес партньори.

За Вас самостоятелност означава преди всичко възможността да избирате от широка гама внимателно проверени предложения за работа. Вие не сте длъжни да изпълнявате нареждания, Вие решавате коя поръчка да приемете и можете сами да договаряте условията и възнаграждението си. Също така не се  обвързвате дълготрайно с един възложител.

Ние оценяваме Вашата работа и затова  доходи до 2000 евро месечно не са рядкост. Вие можете свободно да договаряте дневната ставка. Колкото по-висока е професионалната Ви квалификация и колкото по-добро е владеенето на езика, толкова по-висока ставка можете да поискате. Договорената сума се изплаща без удръжки.

Болногледачът се усмихва

Моля, оставете Вашите данни за контакт - ние ще Ви се обадим непременно!

Моля попълнете формуляра, за да можем да се свържем с Вас.

Полетата, отбелязани със * са задължителни.

Обадете се на фирма „Хаусенгел” и ние ще Ви предложим сигурна работа!

Докато сте на договор с нас, разполагате с обширна застрахователна защита, която включва частна здравна застраховка (покриваща също и евентуалните разходи, породени от заразяването с вируса SARS COVID – 19) и застраховка „Гражданска отговорност“. Допълнително всички самостоятелни социални асистенти се застраховат в Професионалната асоциация за здравно обслужване и благополучие – немската застраховка срещу злополука.

Като лица, извършващи стопанска дейност в Германия, не сте длъжни да внасяте осигуровки за пенсия. Можете да ги внасяте доброволно или да инвестирате парите лично, за да подсигурите бъдещето си.

Болногледачът се усмихва
Болногледачът се усмихва

Всеки франчайз-получател на „Хаусенгел“ участва в задължителното обучение по франчайзинг. То обхваща най-вече теми като първа помощ, болести и техните симптоми, обслужване и грижи, комуникация при домашните грижи. Участниците в курса получават и търговски познания, за да може всеки франчайзполучател да бъде запознат с правните и данъчни аспекти на стопанската дейност и нашата франчайз-система.

Допълнително към горепосоченото, всички желаещи могат да завършат курса „Сертифициран социален асистент в домашна среда“ (съобразен със съдържанието на §53с от Социалния кодекс ХІ), както и „Грижи в домашна среда“ съгласно § 45 от Социалния кодекс ХІ.

Как изглежда работата на социалния асистент в Германия? Какви са задачите на болногледачите?

Социалният асистент  сам организира ежедневието на лицето, за което се грижи. Главната му задача е неговото обгрижване. Това включва организацията на домакинството и поддържането на чистота в дома.Сферата на задачите му може да варира според поръчката, но по принцип той извършва дейности, които би изпълнявал роднина на нуждаещото се лице. Подробните изисквания и задълженията се обсъжда при представяне на офертата и е част от договора. Работата по обгрижването на възрастни хора в домашна среда примерно може да включва: Помощ в ежедневието и и подпомагане при извършване на дейности, свързани с личната хигиена (например при миене, обличане и събличане), домакинска работа (напр. чистене и разтребване), помощ при пазаруванe и готвене, занимания през свободното време, придружаване при лекар и при изпълняване на поръчки.

Полагащият грижи показва палци нагоре