<
Schliessen
Schliessen
headerImages.0.alternative

Законна и сигурна работа за болногледачи в Германия

Вие владеете немски език и търсите легална работа като социален асистент в Германия?

Работата в областта на грижите за възрастни и болни хора в сътрудничество с  фирма „Хаусенгел“ е напълно законна. Вие можете свободно да договаряте дневната  си ставка и затова при нас доходи до 2000 Евро месечно не са рядкост. Колкото по-висока е професионалната  Ви квалификация и колкото по-добро е владеенето на езика, толкова по-високо заплащане можете да поискате. Договорената сума се изплаща без удръжки. Социалните асистенти, работещи с нас, стават наши франчайз-получатели, тоест те са самостоятелни, получават разрешение за извършване на такъв вид работа (Gewerbe) и имат официално регистрирана дейност в Германия. Вие не сте наши работници, а наши бизнес партньори. 

Социалният асистент сам организира ежедневието на лицето, за което се грижи. Главната му задача е неговото обгрижване. Това включва организацията на домакинството и поддържането на чистотата в дома.Сферата на задачите му може да варира според поръчката, но по принцип той извършва дейности, които би изпълнявал роднина на нуждаещото се лице. Подробните изисквания и задълженията се обсъждат при представяне на офертата и е част от договора.

Болногледачът се усмихва

Моля, оставете Вашите данни за контакт - ние ще Ви се обадим непременно!

Моля попълнете формуляра, за да можем да се свържем с Вас.

Полетата, отбелязани със * са задължителни.

Свържете се с фирма “Хаусенгел”, ние ще Ви се обадим. Най-добрите договори в Германия Ви очакват!

Социалните асистенти, работещи с фирма „Хаусенгел“, получават пълна и комплексна подкрепа във всяко отношение. Фирмата „Хаусенгел“поема административните въпроси и подготвя в рамките на франчайз- отношенията необходимите документи и подава заявление в съответната Занаятчийска камара. Служебните такси за регистриране и отрегистриране са включени в таксата за франчайз. Социалният асистент не заплаща никакви такси в тази връзка. При извършване на стопанска дейност в Германия и придобиване на доходи от нея трябва да я декларирате в данъчна служба. Фирмата „Хаусенгел“ гарантира на социалните асистенти, че в рамките на сътрудничеството в Германия ще бъдат подавани декларации в данъчната служба. Социалните асистенти няма нужда да се тревожат и да мислят какви документи в какъв срок трябва да бъдат подавани. Фирма „Хаусенгел“  оформя всички необходими документи и ги подава пред съответните инстанции. Данъчното обслужване, което се извършва в рамките на сътрудничеството, включва изготвяне и подаване на данъчна декларация.

Най - добрите договори за самостоятелна работа като болногледач

За Вас самостоятелност означава преди всичко възможност да избирате. Можете да избирате от широка гама внимателно проверени предложения за работа. Вие не сте длъжни да изпълнявате нареждания, Вие решавате коя поръчка да приемете и можете сами да договаряте условията. Също така не се обвързвате дълготрайно с един възложител.

Болногледачът се усмихва
Болногледачът се усмихва

Работа в Германия? Само с фирма „ Хаусенгел” си обгрижен напълно

Работещите съвместно с нас социални асистенти  подлежат на застрахователна защита, която включва частна здравна застраховка (която покрива също и евентуалните разходи, породени от заразяването с вируса SARS COVID – 19)  и застраховка „Гражданска отговорност“. Допълнително всички самостоятелни социални асистенти се застраховат в Професионалната асоциация за здравно обслужване и благополучие – немската застраховка срещу злополука.

Като извършващи стопанска дейност в Германия не сте длъжни да внасяте осигуровки за пенсия. Може да ги внасяте доброволно или да инвестирате парите лично, за да подсигурите бъдещето си.

И още: всички договори и документи са на родния Ви език, нямa такси за агенцията при посредничество и Ви се възстановяват пътните разходи.

Също така, за всяка успешна препоръка от Вас на нов социален асистент изплащаме премия от 100  Евро нето при минимален срок на договора от 3 месеца. Ако в кръга от свои приятели и роднини познавате някого, който търси работа като социален асистент в Германия, препоръчайте ни и получете премия за препоръка!
Всеки франчайзополучател на „Хаусенгел“ участва в задължителното обучение за франчайз. То обхваща най-вече теми като първа помощ, болести и техните симптоми, обслужване и грижи, комуникация при домашните грижи. Участниците в курса получават и търговски познания, за да може всеки франчайз-получател да бъде запознат с правните и данъчни аспекти на стопанската дейност и нашата франчайз-система.

Допълнително към това всички заинтересовани може да завършат курса „Сертифициран социален асистент в домашна среда“ (съобразен със съдържанието на §53с от Социалния кодекс ХІ), както и „Грижи в домашна среда“ съгласно § 45 от Социалния кодекс ХІ.

Социалният асистент сам организира ежедневието на лицето, за което се грижи. Главната му задача е неговото обгрижване. Това включва организацията на домакинството и поддържането на чистота в дома.Сферата на задачите му може да варира според поръчката, но по принцип той извършва дейности, които би изпълнявал роднина на нуждаещото се лице. Подробните изисквания и задълженията се обсъжда при представяне на офертата и е част от договора.

Социален асистент и възрастна дама се смеят заедно

Нашите социални асистенти за нас

Антоанета Петрова, България

"Радвам се, че работя при Вас", Антоанета Петрова, България

„От скоро работя в тази фирма. Имам 7 годишен опит като социален асистент. Работила съм в Австрия и Германия. Имам много добър немски и много добър опит. За цялата си практика аз срещнах 2 прекрасни координаторки. Първо много сърцати, реагират скоростно, изслушват, уважават, внимателни. Интересуват се от нас, помагат с каквото могат, прекрасни. И най-вече искам на двете да благодаря за всичко. Радвам се, че работя при Вас. Бъдете здрави.”