<
Schliessen
Schliessen

Думи на един Болногледач, успешен за себе си и за тези , които обгрижва!

Tonka Todorova, Pravets

Казвам се Тонка Тодорова и съм от София. С моя житейски и професионален опит, образование, умение и знание, реших че мога да бъда полезна като болногледач и да подпомогна финансово семейството си. Работих известно време с една фирма за гледане на възрастни и болни хора. От моя близка чух прекрасни отзиви за Хаусенгел и се свързах лично с екипа. В дълъг и обстоен разговор, ми бяха разяснени както условията за партньорство с Хаусенгел, така и всички предимства и облекчения на това партньрство. Не след дълго получих отлично предложение с отлично възнаграждение.

В процеса на партниране, се затвърди първоначалното ми впечатление, че екипа който ме обгрижва, са професионално комптентни, коректи , добронамерени и винаги готови за помощ и съдействие. 

Преди първата си поръчка изпитвах известни притеснения, свързани с неизвестността и мисля , че това е съвсем нормално. Но всичко се промени когато поех първия си случай, оказа се, ще притесненията ми са били неоснователни. Семейството ме посрещна много сърдечно и в последствие изградихме топли и приятелски взаимоотношения.

Всичко се преодолява с добро отношение и положителна нагласа. Приготвянето на вкусна храна, съобразена с вкуса на болния и неговото заболяване, навременното даване на предписаните му лекарствата, адекватната помощ и забавления в ежедневието, и на края, но не на последно място, една сърдечна Усмивка!

От свой личен опит, съветвам всеки който се подготвя за първия си случай, да е спокоен и сигурен, защото е партньор на Хаусенгел. Всичко друго зависи от личната мотивация и способност за работа, желание за развитие и позитивизъм. Усърдието и старанието са изключително важни в обгрижването на възрастни и болни хора, както и комуникацията с немски език. Аз го бях учила по-рано, но преди да започна като социален асистент в Германия, реших да опресня познанията си и изкарах опреснителен курс по немски език. При престоя ми в семйствата, винаги намирам време да се  усъвършенствам. Дори използвах  жената, която обгрижвах като мой учител немски, от което тя се чустваше пекрасно. 

В партньорството с ХЕ ценя най-много спокойствието и сигурността, които ми дават. По време на един от престоите ми в Германия, ми се наложи да посетя медицински център. Благодарение на здравната застраховка, гарантирана от ХЕ, ми бе оказана необходимата медицинска помощ без проблем.

При първата ми среща с нов клиент вече се чуствам по-уверена, защото натрупах опит и подготовка в сферата на обгрижването. Пак от опит казвам, че доброто сътрудничество на Болногледача със семейството, влияе благоприятно върху здравослаовното състояние и психично здраве на обгрижваното лице. 

Социален Асистент с продължителен опит и стаж, може да бъде полезен на семейството със съвет относно болестта, с природосъобразен начин на живот и обгрижване, хигиенни навици, пососбия и др.

Обичам работата си , но когато съм далеч от дома има и носталгия. Аз я преодолявам чрез съвременните начини на комуникация.

Един болногледач трябва да притежава добронамереност, организираност, съобразителност, честност, съпричасност и най-вече отговорност. 

Най-важния съвет към настоящи и бъдещите болногледачи, е да имат голямо сърце и душа. Страдащите хора, които обгрижваме, са много чуствителни и раними.

Бих казала, ако търсите поприще като социален асистент, доверете се изцяло на екипа на Хаусенгел, в добри ръце сте!

Работя в сътрудничество с Хаусенгел от 4 години. Искам да им благодаря за отношението, вниманието и съдействието, което получавам. Пожелавам им от сърце здраве и още повече успехи.

Изненада в градината

Марцена Шулц
Oщe като дете имах доста позитивни асоциации с Германия. Тогава много хора получаваха пакети от Запада. Винаги съм си мечтала за такива пакети и съм съжалявалa, че нямам семейство в чужбина, което може да ми изпрати такива подаръци. Вече като възрастна, в продължение на няколко години, работих като сервитьорка. В работата си често сe срещах с немци, които обикновено бяха много мили и приятни хора. Тези срещи засилиха моята любов към Германия и Западът. Мечтаех да работя като рецепционисткa, но това изискваше добри познания по немски език. Бях сигурна, че един престой в Германия ще бъде най-доброто решение, за да мога да подобря моят немски.

Сътрудничеството с Хаусенгел ми дава сигурност

Зофия Махон, Любартов
Г-жа Зофия Махон работи преди това в сладкарница в родния си град Любартов. Днес тя помага на възрастни в Германия, като ги обгрижва в познатата им домашна среда. Историята й доказва, че всяка ситуация, която изглежда трудна, има своята хубава страна. Трябва само да се погледне по съответния начин.

Г-жа Зофия Махон от Любартов е градинар по професия. Преди да започне сътрудничеството й с „Хаусенгел“, работи седем години в една сладкарница. Макар че е доволна от работното си място, неочаквани съкращения я принуждават да започне работа в друг бранш. „Вече имах опит в грижите за възрастни, защото се грижих години наред за болната си баба. Мисля, че тази ситуация ми даде смелост. Знаех как трябва да говоря с баба и можех да й помагам. Това ми даде самоувереност и аз рискувах. Реших да стана социален асистент“, връща се г-жа Зофия към спомените си. Г-жа Зофия винаги е сърдечен човек, който разпръсква оптимистично настроение и заразява с позитивната си нагласа.

Сътрудничеството с Хаусенгел ми дава чувство за стабилност

Дорота Колбух, домашен ангел
Г-жа Дорота Колбух е приемала различни предизвикателства в професионалната си кариера. Много години работи в банка, където заема високи постове. След това решава да изпробва собствените си сили и започва дейност по занятие в Полша. Един ден попада в интернет на информация за Хаусенгел. Нашата фирма буди доверие и макар че г-жа Колбух още не говори немски по това време, тя решава да поеме поръчка за обгрижване в Германия. За г-жа Дорота няма граници, тя е много открита, както самата тя казва: »Винаги се настройвам позитивно, обичам хората и работата с тях. Когато приех първата поръчка, не знаех немски, но въпреки това не се притеснявах«. Оттогава г-жа Дорота помага на възрастни хора да преживеят добре златната есен на живота си. Тя разказва пред нас как изглежда денят на социалния асистент в Германия.