Защо са толкова важни ръкавиците при чистене?

Грижата за възрастните хора е много трудна задача. Болногледачите трябва да се грижат за собственото си здраве, както и за здравето на хората, за които се грижат. Ръкавиците за почистване, например, могат да помогнат в работата. Те често се пренебрегват, но са много по-важни, отколкото си мислите.  Ето няколко съществени причини, които може и да ви накарат винаги да носите ръкавици при чистене.

1. Гумените ръкавици ще запазят кожата ви по-млада и свежа

Препаратите, постоянното киснене на кожата във вода и особено горещата вода са безкрайно вредни за кожата. Тя става суха, лющеща се, зачервена и като цяло губи еластичността си. Дори и да слагате всеки път крем на ръцете си, след като сте мили чинии, прозорци, баня и прочие, пак няма да успеете да запазите здравия вид на кожата си. Мили болногледачи, погрижете се за здравата си кожа!

2. Гумените ръкавици ви предпазват от микроби

Скъпи болногледачи, предпазването от микроби е актуална тема, от която зависи Вашето здраве и на обгрижваните от Вас лица. Когато почиствате тоалетната, отпушвате канали, борите се с мухъла в банята, почиствате кошчето за боклук и всякакви други подобни неприятни неща, ръкавиците са безценни. Те ви предпазват от всички възможни бактерии и мръсотии, които могат да попаднат върху кожата или под ноктите ви. А пък ако сте гнусливи, извършването на подобни почистващи дейности навярно са немислими без ръкавици за вас. 

3. Ръкавиците ви пазят от агресивни препарати

Ако работите с белина, киселини и други силни препарати, които могат да предизвикат алергична реакция или пък дори изгаряне, ако попаднат върху кожата ви, ръкавиците са повече от необходими. 

4. Може да хвърлите ръкавиците 

Има ръкавици за многократна употреба, а има и по-тънки за еднократна употреба, които са много удобни, ако ви предстои почистването на екстремно мръсни места. След целия процес просто може да ги изхвърлите, без да се налага да почиствате самите ръкавици. 

5. Гумените ръкавици ще ви предпазят от мазоли

След активен ден чистене на баня, прозорци, метене, обиране, бърсане няма да е изненада, ако са се появили мазоли по ръцете ви. Използването на ръкавици, обаче, може да реши този проблем. Те ще предпазят кожата ви от триене и в същото време ще подобрят сцеплението, така че по-лесно да работите с всички почиствани инструменти, без да ви се изплъзват.

Използването на ръкавици е част от ежедневната рутина при грижите за пациентите. Това предпазва лицата, които се грижат за тях, и хората, за които се грижат, от алергии и осигурява необходимата хигиена в дома.

Актуални съобщения
Поглед зад кулисите, съобщения и събитията
Всички новини

Лятна томбола за болногледачи

Участвайте! Лятото наближава. Специално за франчайзполучателите на Хаусенгел сме подготвили следващата ни лотария. Всички болногледачи, които приемат договор през лятото, могат да спечелят парични…

Развивате самостоятелна дейност в Германия? Не забравяйте да платите данъците си в германската данъчна служба!

Всички болногледачи, които работят с Хаусенгел, развиват самостоятелна дейност в Германия. Служителите на Хаусенгел подпомагат всички франчайзполучатели при всички административни формалности, т.е. и…

Великденската лотария приключи!

Победителите във Великденската лотария на Хаусенгел вече са известни!

Нашите франчайзполучатели, които бяха на договор в Германия от 6 до 11 април 2023 г., автоматично се включиха във Великденската…