Скъпи болногледачи - практикувайте физическо дистанциране, но поддържайте връзка!

Чували ли сте за термина „социално дистанциране“? Фразата придоби популярност през последните седмици и се превърна в тенденция наред с „изравняването на кривата“.

Какво означава „социално дистанциране“?

Става въпрос за поддържане на социална дистанция. Големите събирания са принципно забранени, за да се избегнат контакти между здрави и потенциално заразени хора. Ние ограничаваме социалните контакти, за да забавим разпространението на SARS-CoV-2. Мерките за сигурност се предприемат по целия свят, така че броят на инфекциите да не се увеличава бързо.

Ето защо пътуването е ограничено и се препоръчва да останете там, където сте. За болногледачите в Германия, това означава, че те трябва да останат на работа и, ако е необходимо, да го удължат и ако в момента сте в родината си - да останете у дома. Този подход е тестван и ефективен, защото пътищата на разпространение на патогените остават непроменени от години. Тогава зависими ли сме от социалната изолация? Не! 

Дългосрочната изолация не влияе добре на психическото ни състояние. Болногледачите са наясно с това, защото възрастните хора са особено изложени на риск от социално изключване, дори и извън кризисни периоди. Вашият кръг от приятели се стеснява по естествен път. Ако имате ограничения за движение поради здравословни причини, те имат ограничени възможности да развиват своите приятелства и познанства.

Практикувайте физическо дистанциране

Терминът „социална изолация“, в смисъл на ограничаване на социалните контакти, може да бъде подвеждащ. Не става въпрос за ограничаване на социалните контакти, а за поддържане на физическо благоприличие. Експертите и СЗО препоръчват да се използва терминът "физическо дистанциране". 

Не трябва да се дистанцираме социално, а физически. Трябва също така да се опитаме да се придържаме към нашите процедури и да водим живота доколкото е възможно, разбира се при спазване на мерките за безопасност. В този труден момент трябва да се погрижим специално за контактите си и да се чувстваме свързани, като същевременно спазваме физическата дистанция. Ценните социални отношения ни помагат да преодолеем кризисните времена. Не трябва да се разграничаваме от другите, а да поддържаме контакти. Поляците разбират това и участват в различни дейности: шият защитни маски, осигуряват безплатна храна за преуморени лекари и членове в здравната система, помагат на възрастните хора и съседите. Дори ако се дистанцирате физически, можете да останете близо до хората. Това ни укрепва и преодоляваме трудностите. Можете да прочетете повече за физическото разстояние тук https://www.washingtonpost.com/

Как да преживеем по-добре времето - съвети за болногледачите:

1. Поддържайте отношенията си

Поддържането на контакт със семейството и приятелите е изключително важно. Не бива да пренебрегваме тази област. Това се отразява както на семейството, останало в Полша, така и на други болногледачи и приятели в Германия. Не можем да се срещнем и да излезем заедно, но имаме мобилни телефони и социални медии. Получаването на подкрепа е много важно. Дори и да сме разделени, можем да останем близо един до друг. Можем да използваме технология - много приложения са безплатни: WhatsApp, Skype, Facetime, Zoom ... Има много опции

2. Изключете се от негативните новини

Не гледайте новинарски програми с тревожни съобщения през цялото време. Това само предизвиква безпокойство. Ако искате да бъдете в течение, разберете за настоящата ситуация от реномирани и проверени източници. Не разпространявайте фалшиви новини. Можете да намерите подредба от достоверните източници на нашия уебсайт.

3. Положителната нагласа е важна

Не се безпокойте толкова. Това никъде не ни отвежда. Всеки лош момент минава. Помислете за всички хубави неща: преживявания, хора в живота си, възможности, материални блага. В лоши моменти често осъзнаваме какво имаме и за какво можем да бъдем благодарни.

4. Заедно можем да го преодолеем

Дори и да възникнат проблеми, ние ще се опитаме да намерим най-доброто решение заедно. Никога не трябва да се отказваме. Най-важното е да се поддържа връзка помежду си. Не си сам. Не забравяйте, че имате хора, които Ви подкрепят във всяка ситуация.

Актуални съобщения
Поглед зад кулисите, съобщения и събитията
Всички новини

Лятна томбола за болногледачи

Участвайте! Лятото наближава. Специално за франчайзполучателите на Хаусенгел сме подготвили следващата ни лотария. Всички болногледачи, които приемат договор през лятото, могат да спечелят парични…

Развивате самостоятелна дейност в Германия? Не забравяйте да платите данъците си в германската данъчна служба!

Всички болногледачи, които работят с Хаусенгел, развиват самостоятелна дейност в Германия. Служителите на Хаусенгел подпомагат всички франчайзполучатели при всички административни формалности, т.е. и…

Великденската лотария приключи!

Победителите във Великденската лотария на Хаусенгел вече са известни!

Нашите франчайзполучатели, които бяха на договор в Германия от 6 до 11 април 2023 г., автоматично се включиха във Великденската…