<
Schliessen
Schliessen

Самостоятелност или Собствен бизнес?!

Самостоятелност – сам решаваш, сам организираш, сам изпълняваш.

Помощ – Да, затова ставаш Партньор на Хаусенгел!

Днес разглеждаме тема, която е много важна за всички болногледачи, които си сътрудничат с Хаусенгел и всички лица в сферата на обгрижването, а именно темата за самостоятелността.

Социалните асистенти, партньори на Хаусенгел, са самостоятелни и за целта имат регистрирана самостоятелна дейност в Германия. Те се чустват изцяло обгрижени, така както гласи нашето мото. Ако социален асистент се нуждае от помощ, „Хаусенгел“ му помога! Ако възникнат въпроси или непредвидени ситуации по време на договора му там, ние съдействаме веднага. Нашите служители имат дългогодишен опит в тази област и помогат компетентно.

Хаусенгел е надежден партньор и посредник в търсенето на подходящ поръчител за Вас – семейства или възрастни хора в нужда. Ето и основните предимства на това да бъдете самостоятелни, да запълните работния си календар според своите нужди и възможности.

  • Вие решавате, коя оферта да приемете и за кой случай да кандидатствате. Преди да Ви предложим поръчка, ние опознаваме Вас и Вашите предпочитания и на база на тези знания  съобразяваме представените оферти.
  • Вие решавате, от кога и за колко време можете да поемете даден договор - дали това ще бъде 1, 2 или повече месеца.
  • Вие сами определяте размера на приходите си и можете да преговаряте за тях. Естествено, колкото по-висока е професионалната Ви квалификация и колкото по-добро е владеенето на езика, толкова по-висока ставка може да поискате като социален асистент.
  • Нямате началници и Вие сам сте си шеф. Вие преценявате кога и какво трябва да свършите, разбира се съобразено с нуждите на обгрижвания. Самостоятелната организация и изпълнение на поръчките е признак за независимост.

Самонаемане, т.е. едноличен бизнес, предизвиква смесени чувства сред заетите в Германия болногледачи. Това е форма на предприемачество, за която мнозина са ентусиазирани, но към която мнозина се отнасят скептично. За да разсеем митовете и страховете от несигурност, искаме да покажем, че тази форма на сътрудничество може да бъде много полезна и изгодна.

Заетост като болногледач в Германия става все по-популярен бизнес в страните от Източна Европа. Понастоящем изборът на фирми и агенции, предоставящи тези услуги е много голям. Тяхното предлагане се основава на различни трудови договори и договори за сътрудничество. Някои от тези фирми са некоректни. Преди да се доверите на дадена фирма, си струва да проведете кратък разговор с нея, да направите проучване в интернет или да попитате приятели. Важно е фирмата да има добра репутация, дългогодишен опит на пазара и да заслужи вашето доверие.

Това важи с особена сила за Hausengel. Ние сме компания с почти 15-годишен опит вярна на своите ценности и принципи. Дългогодишният ни опит в бранша ни помага да разработваме процеси, които работят добре. Разбира се, ние сме само хора, но се стараем да бъдем надеждни.  Най-доброто доказателство за това са нашите болногледачи, които от години препоръчват нашата компания на семейството, приятелите и познатите си. За нас тези препоръки са най-добрата награда от всички, те са знак на доверие и признателност и ние ви благодарим за това!

Hausengel, една от малкото компании на пазара, която предлага на своите болногледачи форма на партньорство, основана на еднолична собственост. Много хора се страхуват от тази форма на сътрудничество, защото се страхуват от отговорност и формалности. Те отъждествяват предприемачеството с бюрокрация, счетоводство и данъци …

 Hausengel предлага помощ и подкрепа на всички етапи от сътрудничеството. Нашето мото е "цялостна грижа". Това се отнася не само за пълната грижа за пациента или нуждаещия се, но и пълна грижа за болногледача, усещане за сигурност и удовлетворение .

Нашите болногледачите са освободени от всички формалности. От тяхно име регистрираме фирмата им в Германия, кандидатстваме за данъчен номер и се грижим за всички необходими формалности за тях по време на сътрудничеството ни. Всички социални асистенти в „Хаусенгел“ са регистрирани в занаятчийски камери, данъчни служби, респективно регистри на населението. Ние поемаме вместо тях цялото счетоводство и фактуриране, както и кореспонденцията с всички германски институции.

Самостоятелната заетост под опеката на Хаусенгел е безпроблемна, консултирана, координирана, подкрепена. Затова си струва да се съсредоточите върху ползите от нашето Партньорство!

Стремим се към прозрачност, така че сътрудничеството с нас да е ясно и справедливо.

Екипът на  Hausengel е на разположение на нашите болногледачи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата! Ние предлагаме помощ, подкрепа, добри съвети и влагаме сърцето си в работата, за да улесним престоя на нашите болногледачи в чужбина.

Започнете при нас и се доверете на нашия дългогодишен опит и професионализъм. Дайте шанс на кариерата си и открийте по-добри перпективи и стабилен партньор в наше лице!