<
Schliessen
Schliessen

Как да се справим със студа през зимата

През зимата е студено – неоспорим факт. Всеки от нас бърза да стигне колкото се може по-скоро до някое топло местенце и да се сгрее, но има как да не ни е студено и навън. Ето няколко прости и страшно елементарни похвата, които да ви помогнат да преживеете до пролетта.

Обличайте се добре

Студено е! Като цяло през студените дни трябва да се обличаме добре. Шапката не бива да отсъства от ежедневната ни „екипировка“, тъй като е изключително важно да предпазваме главата си от простуда. Слагайте си наушници, шал и топли ръкавици. Сложете си два чифта чорапи, може дори да си купите термобельо и термочорапи, които топлят много. Ако се обличате добре студът няма да ви пречи толкова много и ще можете да се радвате истински на зимата, въпреки студът навън.

Движете се

Седенето или лежането за дълги периоди от време води до изключване на организма и съответно до намаляване на производството на собствена топлина. По-добре е да сте активни и на закрито. Всички, които обичат да работят ефективно, използват студените зимни дни, за да почистят добре. Дори в гаража или мазето ви е топло. Малко спорт или гимнастика в собствените ви четири стени също приятно стимулират кръвообращението и по този начин собствените нагреватели на тялото. Не е лоша идея ако повървите малко пеша навън или потичате. Ако например, изпуснете автобуса и следващия е след 10 минути, вместо да седите и да мръзнете на спирката, защо не повървите до следващата? Движението е важно, защото раздвижва кръвта и тя започва да циркулира по-бързо из тялото ви.

Пийте топли напитки

В леденостудените зимни дни няма нищо по-приятно и съживяващо от горещата напитка.

И тъй като през зимата ни е необходим по-добър имунитет за да се борим срещу върлуващите вируси, имаме още една причина да пием топли зимни напитки, носещи ползи за здравето. Разбира се, в класацията за най-полезни напитки през зимата задължително влизат билковите чайове, тъй като са изпълнени с антиоксиданти и флавоноиди, подкрепящи имунната система и подобряващи цялостното здраве на организма. Ако не си падате много по чайовете може да си стоплите голяма чаша мляко и да я подсладите с лъжичка мед. Не забравяйте, че кафето и други напитки, съдържащи кофеин, свиват кръвоносните съдове, така че е най-добре да ограничите тези течности, поне докато се навън се запролети.

Пазете се от цигарен дим

Дори да сте непушач, не забравяйте, че пасивното пушене също е вредно. Цигареният дим влияе на кръвообращението, а това пречи на тялото ви да се стопли.

Красива зимна атмосфера на свещи, хубава книга и уютно вълнено одеяло естествено ще свършат останалото. Важното е да ви е топло - и да сте здрави. С добра грижа за себе си през студените дни, ще посрещнем пухкавия сняг, празниците и всички хубави емоции на зимата здрави и с прекрасно коледно настроение.

И не на последно място целия екип на Хаусенгел ви изпраща сърдечни поздрави и много топлина в домовете и душите!