<
Schliessen
Schliessen

Hausengel добавя чешки офис към своето портфолио

Hausengel се разраства и вече развива дейност и в Чехия. Тази стъпка е не само важен етап за нашата компания, но и доказателство за нашата иновативна сила и непрекъснат растеж. 

Hausengel вече търси квалифицирани болногледачи и от Прага

Има различни причини за разширяването на нашия пазар в Източна Европа, за да включим и Чехия. На първо място, ние винаги търсим повече квалифицирани болногледачи, тъй като търсенето на грижи за възрастни хора в Германия е много голямо и продължава да нараства. По данни на Федералната статистическа служба до 2035 г. се очаква около 6,8 милиона души в Германия да се нуждаят от грижи, като за по-голямата част от тях ще се полагат грижи у дома (източник: Destatis, моля, кликнете върху линка: https://www.destatis.de/DE/Themen/Gesellschaft-Umwelt/Gesundheit/Pflege/aktuell-vorausberechnung-pflegebeduerftige.html). 24-часовите грижи вече са важен източник на подкрепа в Германия и това открива многобройни възможности и перспективи за лицата, полагащи грижи от Централна и Източна Европа.

От друга страна, географската близост на Чехия до Германия е голямо предимство. Културните сходства между Германия и Чехия помагат на болногледачите да се ориентират бързо и лесно в немската среда - например защото вече говорят добре немски език. Друга причина, която е особено близка до сърцето ни, е семейната ориентация и признателността към възрастните хора в Чехия. Чешката култура поставя голям акцент върху семейните ценности и грижата за възрастните хора, което напълно съвпада с принципите на Hausengel.

Simon Wenz, Симон Венц, управляващ директор и основател на Hausengel, подчертава: „Нашето разширяване в Чехия е още едно доказателство за ангажимента ни да насърчаваме качествените грижи и семейните ценности в цяла Европа. Горди сме, че разширяваме мрежата си и с нетърпение очакваме да работим с чешките болногледачи.“

Ние в Hausengel сме убедени, че тази стъпка не само ще насърчи растежа ни, но и ще ни помогне да запазим и доразвием високите си стандарти за качество.