Schliessen
Schliessen

2020 година е под щастлива звезда – Хаусенгел отбелязва своята 15-та годишнина!

Нова година – нов късмет! И за нас тук, в Хаусенгел, тази година започва с щастливо послание. Защото празнуваме 15-ата си годишнина през 2020! От 2005 г. насам ние се борим за 24-часовата грижа с достойнство и уважение. Оттогава постигнахме много и ни предстои поне още толкова! Можем да погледнем назад към трогателната история на компанията и да гледаме в бъдещето с увереност.

Кой би помислил тогава, че Хаусенгел ще се превърне в общонационална компания със собствена структура в чужбина? Че 15 години по-късно ще има 300 служители и че ще е осигурила около 80 000 работници, които се грижат за семейства, търсещи помощ? Към това се прибавят и медицинското обслужване на Хаусенгел и изразено сътрудничество и включване на институции от здравната индустрия, политиката и научните изследвания. „Тогава никой от нас не е мислил, че ще имаме компания“, спомня си Дорис Венц, съосновател на семейната компания. „Хаусенгел възникна по необходимост, така да се каже, когато изведнъж се изправихме пред предизвикателството да организираме достойни грижи и обслужване за моя дядо в позната, домашна среда. Искахме да споделим опита си с други семейства, които са в подобна ситуация“, казва Симон Венц, изпълнителен директор на Hausengel Holding AG. А днес? Може да се каже: Проработи! Защо? Защото концепцията на Хаусенгел е уникална и отчита специално нуждите на всички, които участват в грижите.

Научете повече за нашата концепция и нашата история тук.

Нашата история показва също, че грижата за тези, които се нуждаят от грижи, е предизвикателството на нашето време. Германия остарява и в бъдеще все повече хора ще се нуждаят от грижи и обслужване. „Нашата заявена цел е да подобрим регионалното обслужване и грижите на място и да запълним всички пропуски в грижите. Искаме да засилим извънболничната помощ, като създадем регионални мрежи, подкрепяме структурно слабите райони и работим интензивно с всички, които участват в обслужването“, казва Симон Венц.

Активният обмен на опит оформя тази концепция на мрежата - защото само по този начин възникват страхотни идеи, напр. генерационен парк на мястото на основаване на Хаусенгел в Ебдсдорфергрунд или разработване на DIN стандарт за „24-часова грижа“. Винаги сме се борили за по-голяма прозрачност и осигуряване на качеството в бранша и ще продължим да се стремим да гарантираме, че хората, нуждаещи се от грижи и техните близки получават точната услуга в точното време и на точното място.

Очакваме с нетърпение още една година, в която ще използваме целия си опит и ноу-хау от последните 15 години, за да инициираме необходимите промени, да дадем импулси и да движим идеите си напред.